6: Commando Laag

6. Commando Laag

In deze video gaan we het hebben over vier pootjes op de grond. We willen kijken naar het gedrag wat we wel willen zien. We hebben een aantal dingen geoefend zoals de plaats en parkeerstand. We willen ook leren dat opspringen eigenlijk helemaal niet hoeft om aandacht te krijgen. Voor de aandachtspringers en contactmakers leren we dat ze met vier pootjes op de grond ook gewoon aandacht krijgen.

In de video zie je dat we goed de plaats geoefend hebben. Joaqiun hoeft verder niets (maakt niet uit of hij zit, ligt of staat) alleen maar met vier poten de grond te raken, dat is voldoende. Ik heb geen voer in mijn handen dat heb ik expres gedaan, er staat een bak achter mij en ik heb voer in mijn zakken. Ik pak een voertje uit mijn zak en beloon als hij met vier poten op de grond is. Ik ben met jullie bezig maar hou hem met een schuin oog in de gaten om een moment te zoeken waar hij eventueel op zou kunnen springen. Je kijkt naar het gedrag alle pootjes op de grond en dat ga je belonen. Denk in de plaatjes die je wel wilt zien.


Je kunt kijken als je in beweging komt wat doet je hond dan? Joaquin is er goed in om met vier poten op de grond te blijven. Komt je hond nou omhoog, omdat hij denkt dat je voertjes in je zak hebt kijk dan wat er gebeurt als je dat gedrag negeert en dan pas weer belonen als hij met vier poten op de grond is. Negeren kan tot op zekere hoogte. Je wilt niet dat hij iets kapot of stuk maakt, dan grijp je in. Vindt je hond het heel lastig omdat hij hoog in de opwinding gaat dan kun je hem aanlijnen om het wat beter in goede banen te leiden. Ga oefenen en belonen voor het niet opspringen.

Succes met oefenen!